A500C fra Tyskland våren 2012

0 Replies, 2085 Views

Våren 2012 anskaffet jeg en Abarth 500C Bicolore fra Tyskland. Utgangspunktet var ønsket om en bil med gjenværende fabrikkgaranti (av "sikkerhetshensyn") og lav kilometer.

Kortversjonen av prosessen var som følger:

Benyttet autoscout.de og mobile24.de for å finne frem til biler med ønsket utstyrskonfigurasjon og kjørelengde. Bra utvalg på biler. I løpet av en måned eller to, og noen forespørsler og litt pruting på e-post og/eller ved direkte samtale kom jeg frem til en bil hos følgende leverandør: http://www.fiat-weiss.de. De er forøvrig også partner hos www.abarthisti.de. Jeg ba om å få oversendt bilder, kopi av vognkort og kontraktsutkast. Etter et part telefonsamtaler og litt pruting ble vi enige, og kontrakten ble returnert. Det kan være greit å forsikre seg om at forhandleren har eksportert biler til Norge tidligere, så er man helt sikker på at nødvendige papirer blir utstedt.

Henting, fortolling og mva-oppgjør bestilte jeg hos Øyvind Johansen Transport, www.ojt.no. Betalte i området 8.000 kroner for frakt og 3-4.000 kroner for alt papirbarbeidet/registrering av bil. Henting i nord- eller syd-Tyskland har ikke så veldig mye å si for fraktkostnaden. Forhandler sendte nødvendige bekreftelser til www.ojt.no, og etter knappe 2 uker kunne bilen hentes hos www.ojt.no i Drammen. Ferdig tollet og med skilter på - veldig bekvemt. Prosedyren og nødvendige skjemaer finnes hos www.ojt.no.

Benyttet samme prosess når jeg en måned senere hentet en 500 Twinair fra Autohaus Worringen - http://www.worringen-autohaus.de.



Bruker(e) som leser denne tråden: 1 Gjest(er)