AGP SuperSport (SS) import fra Tyskland høsten 2011

0 Replies, 3506 Views

Fulgte nesten daglig med på både finn.no, autodb.no, mobile.de og mobile24.no i flere måneder, det beste utvalget innen Abarth'er var på mobile.de. Mobile24.no er også bra, men var i perioder høsten 2011 og våren 2012 "ustabil" på Abarth utvalget.
Kontaktet i begynnelsen av nov-11 mobile24.no for assistanse med import av Abarth'en, inklusive Dekra (NAF) test. Ble etter noen dager kontaktet av bedriften Auto Zapffe i Tyskland, noe forvirrende inntil det ble avklart at Auto Zapffe var samarbeidspartneren til mobile24.no i Tyskland. Dette kommer idag mye klarer frem på web sidene til mobile24.no. Dekra testen, på tysk, avdekket en del mindre problemer, lakkskader, småbulker og riper. Det ble også anbefalt en TUV sjekk for å unngå problemer ved godkjenning i Norge pga. trimming (understell/eksos). Bilen ble ikke TUV godkjent og måtte bygges om tilbake til originalstand. Samtidig ble småbulkene rettet opp. Ombygging og oppretting av bulk til en meget rimelig penge. Trimmingssettet ble levert sammen med bilen. Godt fornøyd med jobben som ble gjort av Auto Zapffe.
Dekra testen er på tysk, ha gjerne en tysktalende bekjent som kan hjelpe deg må å forstå innholdet, mye bilteknisk informasjon.
Etter ca. 30 dager ble bilen TUV godkjent og betalt, masse penger overført til Auto Zapffe i Tyskland.
Så var det litt dårlig informasjon om videre saksgang, men her overtok Øyvind Johansen Transport som fraktet bilen til Norge, ankomst til Norge etter ca. 40 dager fra bestilling. Transportselskapet stod også for fortolling, visning hos biltilsynet og skilter med ønsket bokstavserie. Betaling av masse mer penger. Transportselskapet var også behjelpelig med å frakte bilen direkte til firmaet som understellsbehandlet bilen, så bilen ble ikke kjørt på saltede veier før den var understellsbehandlet. 19-des fikk jeg se bilen for første gang hos firmaet som skulle understellsbehandle bilen, litt rart møte med en bil som hadde tatt så mye av min tid de siste tre til fire månedene.
21-des ble bilen kjørt hjem, på sommerdekk, en fantastisk morsom kjøretur som oppveide for importjobben.
Godt fornøyd med hjelp og assistanse fra mobile24.no, Auto Zapffe og Øyvind Johansen Transport, selv om det var ganske forvirrende en periode å forholde seg til forskjellige aktører, og forstå hvordan de samarbeidet. Samarbeidet er idag mye bedre forklart på hjemmesiden til mobile24.no. Dekra testen og TUV godkjenning var svært nyttig, og Auto Zapffe sørget for at alle papirene var med og i orden ved importen. Selv med mye hjelp fra Auto Zapffe tok prosessen nesten to måneder fra første telefon til bilen stod hjemme i garasjen. Vil nok velge samme løsning også neste gang med en så spesiell bil.
Fra nosern
Abarth Grande Punto SS (Supersport) (AGP SS), 2010 model, Grigio Campovolo color, Sabelt seats and SuperSprint air intake and exhaust.
(Dette innlegget blei sist endra: 03-10-2017, 21:44 av nosern.)



Bruker(e) som leser denne tråden: 2 Gjest(er)